Kaart KICD-acties Nijmegen

kijk op de KICD-actiekaart van Nijmegen om te zien waar zwerfafval wordt opgeruimd op de Keep it Clean Day (KICD) 21 september. Lees onder de kaart over de deelnemers en met Wie en Waar je nog kunt meedoen. KICD-team Nijmegen helpt je met opruimmaterialen. Let op: gewijzigde tijden!

Online uitzending 21 september Keep it Clean Day

De hele dag is er een live stream uitzending op internet van Crowdrevolt over wie in het hele land de handjes uit de mouwen steken en weer wat vierkante meters schoon maken.Fotografeer, film en Twitter met #KICD #Nijmegen en help zo mee Nijmegen op de kaart te zetten als schone stad met aandacht voor het milieu en zo min mogelijk zwerfafval hierin. Gebruik in je tweets @crowdrevolt en eventueel #promo #keepitcleanday en zo kun je in de stroom berichten mee.
Leer je verder wel nog even snel de Nijmeegse KICD-yell?
Tip kaart verschuiven: Klik met je linkermuis en houd deze vast om te schuiven over Nijmegen en alle locaties te zien.

 • ca. 08.15 Anne de Haan: Waalstrand, bij de Vlietberg
 • ca. 09.00 – 11.00 uur Buurtsteunpunt van het Leger des Heils, Bosshardt Nijmegen, gaat aan de slag in Heseveld op en rond de Molenweg o.l.v. Tineke Kleinhuis tussen 09.00  en 11.00 uur. Hun route: Molenweg, aan beide kanten met grijpers schoonmaken. De Molenweg is zo’n lange straat, loopt door Wolfskuil en Heseveld. Zijn ze welhaast 2 uur mee kwijt. Het winkelcentrum-pje, dat er aan ligt, ook meepakken. Mocht er tijd overblijven, dan gaan ze ook nog zwerfvuil opruimen in het wijkje tegenover het buursteunpunt van het Leger des Heils: in de Seringenstraat, Ligusterstraat, Rozemarijnstraat, Wijnbesstraat etc. Aansluiten en meehelpen? Graag! Laat het Tineke weten, tel: 06 20 53 73 27.
 • 10.00 uur Robert Rood, ‘professioneel’ ZAP-per (ZwerfAvalPakker) op Waalstrandje aan de Lentse Kant. Verzamelen: uitgang fietsbrug. Meedoen? Bel Robert: 06 41 32 75 17.
 • ca 12.00 uur Waalhalla- team ruimt zwerfafval op en rond de Waalbanddijk 22. Meer handjes uit de mouwen op deze locactie? Meedoen? Bel Anthon Thiel:  06 50 42 76 96.
 • Ca. 12.30 uur grijpen enkele medewerkers van het gemeentehuis de grijpers en ruimen in de lunchpauze rondom op.
 • Ca. 13.45 uur Petrus Canisiusschool, gesvestigd op Stevenskerkhof, maakt een opruimronde via de Hessenberg naar het Kronenburgerpark en via Hezelstraat naar de Grote Markt.
 • Ca.14.45 uur: KICD-team: Grote Markt bij het Marieke beeld. In een korte ceremonie o.l.v.raadslid Jos Reinhoudt nemen we afvalgrijpers over van een club kinderen van basisschool Petrus Canisius. Deze hebben er dan al een opruimsessie vanaf de Stevenskerk (route zie verderop) opzitten. Van jong naar … oud om met volwassenen vervolgens nog zwerfafval op te ruimen. Route via Burchtstraat (of zijstraatjes) naar ’t Groene Hert en vervolgens naar Orca-schip aan De Kaaij voor gezamenlijke afsluiting met deelnemers ca. 16-.00 – 18.00 uur. Meedoen vanaf de Grote Markt? Meld je aan op Facebook of neem contact met ons op zodat we ook voor jou opruimmaterialen klaar hebben liggen.
  Het Groene Hert (voor duurzame producten en info) werkt mee vanaf de Grote Markt.
 • 16.00 – ca. 17.30 uur Bewoners rond de Waalhaven / terrein oude Gelderlander schonen op o.l.v. Ineke. Verzamelen bij Schipperscentrum KSCC, Waalhaven 1K.  Meedoen? Bel Ineke: 06 – 45 73 64 12.
 • Vanaf de Grote Markt haken hopelijk veel mensen aan, waaronder:
  – wethouder Tankir
  – een Belgische gast; Tristan de Jong van Collect-ief Deruijter,
  – raadslid Bert Veldhuis,
  – Ajith Donders van Gewoon Nijmegen die met een clubje vervolgens de Benedenstad gaat opschonen, Meedoen? Bel Ajith: 06 48 23 92 10.
 • Ramon Barends trekt mee met de wijkenkaravaan van de gemeente en kijkt waar de zwakke plekken in Nijmegen-Oost zitten qua zwerfafval.

Gezamenlijke feestelijke afsluiting voor ZAP-pers (ZwerfAfvalPakkers) deze dag:
16.00 – 18.00. Muzikant Augusto zorgt voor een muzikale vrolijke noot (tussen half 5 en 5! ) op gastenschip Orca aan de Kaaij onder De Brug.

Fotowedstrijd

De Nijmeegse Buurtrangers hebben ook een fotowedstrijd uitgeschreven naast de landelijke wedstrijd van KeepitCleanDay. Lees hier over de buurtranger fotowedstrijd.

Praat mee en lees laatste berichten en Twitter:@KeepitCleanDay

Advertenties

2 gedachten over “Kaart KICD-acties Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s